על פי הקרן הלאומית למדע, לאדם ממוצע יש בין 12,000 עד 60,000 מחשבות ביום. מתוכם 80% מהמחשבות שליליים. תסכימו איתי ש -80% לא נשמע כמו יחס בריא של חשיבה שלילית?
מחשבות מורכבות מ: זיכרונות, התפיסות שלנו, האמונות שלנו. מחשבות הם שברי רעיונות שקובעות את הכיוון של כל מה שאנחנו עושים.
המחשבות מעוררות את התחושות שמייצרות את העולם שלנו ומניעות את המעשים שלנו. לנו יש את הכוח לשנות את הדרך בה אנו מרגישים.
80% פירושו שאנו נותנים למחשבות השליליות שלנו להשתלט על מוחנו.
הגורמים העיקריים למחשבות שליליות:
1. חרטות על העבר
"אם רק הייתי עושה את זה קצת קודם ..." "הייתי צריך להקשיב לו וזה היה הרבה יותר טוב" אם מתייחסים לעבר ומאמינים שאם היית צריך לעשות משהו אחר, התוצאה היום הייתה הרבה יותר טובה, זה מוביל לתסכול, לדיכאון ולמחשבות שליליות עוד יותר. עלינו לזכור שעלינו ללמוד מהעבר ולא לחיות בו.
2. פחד מהעתיד
"מה אם אני אכשל?" "מה אם אאבד את עבודתי?" "מה אם אני לא אמצא אדם אהוב?" על ידי שאילת שאלות מסוג זה, אנו מנחים את מוחנו להסתובב במעגל שלילי ולאבד את שמחת הרגע הנוכחי. חיים במסקנות שליליות בצורה מתמדת.
3. השוואות לא בריאות
בעולם של רשתות חברתיות קל מתמיד להשוות את עצמנו למישהו שאנחנו מרגישים פחות ממנו. לשפוט את עצמנו מול ה"מושלם" של האחר. לחיות בציפיה במקום לחיות את הרגע בו נמצאים.
4. האשמה
"לא התאמנתי כי את/ה לא..." "זו אשמתך ש..." להאשים אחרים זה קל מאוד ורעיל בו זמנית.
המלצה אישית - קחו אחריות על הבחירות שלכם.
כאשר רוב המחשבות שליליות, מסתכלים על דברים דרך הפחד ולא דרך אינסוף האפשרויות שקיימות.
תחשוב על זה כמו קורונה. מחשבה נגועה אחת מושכת מחשבות זהות יותר ולפני שאתם מבינים מה קורה, אתם מתחילים לראות את כל מה ששגוי לעומת כל מה שנכון. הזיהום גורם לחפש בעיות במקום להציע פתרונות.
הצעות לשינוי/שיפור/יצירת אפשרויות חדשות:
- לקחת אחריות מלאה על המחשבות שעוברות במוח. - המחשבות שלנו מיצרות את המציאות שלנו. - המחשבות שלנו מניעות את הפעולה שלנו. - יש לנו שליטה מוחלטת במחשבות שלנו.
- שימו לב למחשבות שלכם על ידי ניתוק ממצב נתון ותשאלו שאלות: "האם אני מרוצה מהמחשבה שלי?" "האם המחשבות הללו מייצרות יותר עבורי?" "האם המחשבות הללו מועילות לי?"
מחשבות נעימות ♥
Comments